DE WETENSCHAP.
WAT IS SOS?

SOS is een gepatenteerd wetenschappelijke formule met de juiste mix elektrolyten die je lichaam nodig heeft bij dehydratie. SOS is ontwikkeld om uitdroging tegen te gaan en het algehele menselijke prestatievermogen te verhogen.

HET PROBLEEM VAN UITDROGING BEGRIJPEN

Op een normale dag verliezen we ongeveer twee liter vocht door te ademen, te zweten, door urine en darmbewegingen. Tijdens het sporten kunnen we wel tot twee liter vocht per uur verliezen, afhankelijk van de soort fysieke activiteit. Terwijl we zweten verliezen we bovendien twee belangrijke elektrolyten: natrium (10-70 mEq/l) en chloride (5-60 mEq/l). (onderbouwing) Een gewichtsverlies van slechts 2% door uitdroging kan atletische prestaties met wel 20% doen afnemen.

VERSCHIJNSELEN VAN UITDROGING

Het verlies van een liter vocht heeft nog meer nadelige gevolgen: je lichaamstemperatuur stijgt, je hartslag gaat omhoog, het glycogeen in de spieren wordt sneller verbruikt en het melkzuurgehalte neemt toe. Als je merkt dat je dorst krijgt, ben je al voor 2% uitgedroogd. Bij dit percentage ervaar je hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieverlies. Deze factoren zorgen op zichzelf al voor een verminderd prestatievermogen. Dit zal alleen maar verergeren naarmate je meer uitgedroogd raakt en de elektrolyten in je lichaam uit balans raken. (onderbouwing 1, 2)

Sportdrank bestellen
dehydration-corr.png

UITDROGING BEHANDELING

DE OPLOSSING:

REHYDRATIE MET DE UNIEKE SOS-FORMULE

VERBETERDE VOCHTOPNAMEWAARDEN

Als vocht in het eerste deel van de dunne darm aankomt, activeert de SOS-formule het lichaamseigen natrium-glucose-cotransportsysteem. Vervolgens wordt een natriummolecuul door een gluco- semolecuul uit de dunne darm naar de bloedbaan gebracht. Door osmotische krachten in het lichaam wordt vocht opgenomen, omdat water altijd natrium volgt. Over efficiënt dehydreren gesproken!

ORALE REHYDRATIE THERAPIE (ORT)

Het ‘natrium-glucose-cotransportsysteem’ is ontdekt door de medische wereld. Artsen maken gebruik van dit systeem om milde tot matige uitdroging aan te pakken. Hiermee worden wereldwijd miljoenen levens gered. Deze methode wordt ook wel Orale Rehydratie Therapie (ORT) genoemd en het wordt gestimuleerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF.

UNIEK REHYDRATIE DRANKJE
SOS voldoet aan de wereldwijde norm die de WHO aanhoudt. (onderbouwing) We hebben bovendien de osmolariteit weten te verlagen en de smaak weten te stabiliseren, een complexe uitdaging die tot nu toe door geen ander rehydratiedrankje is geëvenaard.

 

SOS is vergelijkbaar met een vochtinfuus. (onderbouwing 1, 2) Het werkt net zo snel, maar het is veiliger en goedkoper dan een intra- veneuze behandeling van milde tot matige uitdroging. Vergelijking SOS met andere merken.

Sportdrank bestellen

UITGEBALANCEERDE VOCHT- & NATRIUMWAARDEN IN HET LICHAAM

Osmolariteit is de balans tussen water en natrium in het lichaam. De normale (isotonische) osmolariteit van het lichaam is 290 mmol/l.

 

Op het gebied van rehydratie geldt: hoe lager de osmolariteit, hoe sneller het lichaam vocht kan opnemen. Hoge glucosewaarden kunnen de osmolariteit van drankjes laten toenemen.

De osmolariteit van SOS is 230 mmol/l, dit betekent dat het een hypotoon drankje is. Het is beter dan een isotoon of hypertoon drankje als je je vocht wilt aanvullen. (onderbouwing 1, 2) De osmolariteit van SOS is 20% lager dan het gemiddelde rehydratiedrankje, 25% lager dan het gemiddelde kokoswater, 50% lager dan het gemiddelde sportdrankje en meer dan 80% lager dan een gemiddelde frisdrank. 

DE JUISTE MIX DIE JE LICHAAM NODIG HEEFT

icon-sodium.jpg

NATRIUM

Dit is de belangrijkste lichaamseigen elektrolyt, omdat het zorgt voor een balans met water. Natrium ondersteunt het samentrekken van spieren en het overbrengen van zenuwprikkels. Het voorkomt 'watervergiftiging' en hyponatriëmie (laag natriumgehalte in het bloed), en het helpt om de bloeddruk onder controle te houden. Natrium is de belangrijkste elektrolyt die we verliezen door te zweten.

icon-magnesium.jpg

MAGNESIUM

Al is het de vierde meestvoorkomende mineraal in het lichaam, wordt magnesium toch onderschat: tot wel 70% van de mensen heeft een magnesiumtekort. Dit element is nodig bij meer dan 300 biochemische processen in het lichaam, zoals het ondersteunen van het immuunsysteem, spier- en zenuwfuncties, hartritmeregulering, energieopwekking en eiwitsynthese. 

icon-chloride.jpg

CHLORIDE

Dit is de tweede elektrolyt die we via zweet verliezen. Deze stof is in het lichaam nodig bij verschillende stofwisselingsprocessen. Bovendien ondersteunt chloride het zuur-base-evenwicht en de overdracht van zenuwprikkels.

icon-zinc.jpg

ZINK

Dit essentiële spoorelement heeft verschillende functies in het lichaam. Het verbetert de vochtopname, maar het is ook bewezen dat het de immuunsysteem versterkt, communicatie tussen neuronen in de hersenen reguleert, spiergroei en spierherstel en een gezonde hartfunctie stimuleert. Zink is onmisbaar voor meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam. Daarnaast beschermt het tegen verschillende gezondheidsproblemen die te maken hebben met een zinktekort, waaronder chronische vermoeidheid, zenuwstoornissen en haarverlies.

icon-potassium.jpg

KALIUM

Dit is de belangrijkste elektrolyt in de cellen. Het is betrokken bij een goede werking van de nieren en het hart, het spijsverteringsstelsel en spier- en zenuwgeleiding. Met 20 mEq/L kunnen we de ontwikkeling van hypokaliëmie (laag kaliumgehalte), hartritmestoornissen en spierkrampen voorkomen.

CITRAAT

Deze elektrolyt werkt als buffer bij de zuurteregeling van het lichaam. Het helpt om kramp en vermoeidheid als gevolg van melkzuurproductie te voorkomen. Eenmaal opgenomen, verandert citraat in drie moleculen van bicarbonaat, wat de lichaamseigen zuurteregelaar is.

SUIKERS

APPELZUUR

De belangrijkste lichaamsbrandstof is glucose. In de juiste hoeveelheid is glucose goed voor je. SOS bevat de ideale hoeveelheid en de juiste soorten suikers (sucrose en dextrose). Hiermee verbetert het vochtopnameproces en is het een constante bron van gezonde energie.

Dit bestanddeel speelt een essentiële rol bij een verhoogde energieproductie, verminderde spiervermoeidheid tijdens sport, en een verbeterde heldere geest. Door een verbeterde mitochondriale opname en ademhaling stimuleert appelzuur de zuurstofopname en daarmee de energieproductie. Appelzuur verbetert zelfs het vermogen van het lichaam om ATP (energie) te produceren onder omstandigheden waarbij er weinig zuurstof is. 

BIOLOGISCH. NON-GMO.

GLUTENVRIJ. VEGAN. NIETS KUNSTMATIGS.
GEWOON ECHTE HYDRATATIE!